( ! ) Catchable fatal error: Object of class WP_Error could not be converted to string in /home/jone/idev.no/htdocs/wp-content/themes/thestation/functions/yoast-breadcrumbs.php on line 205
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.000150280{main}( )../index.php:0
20.000150880require( '/home/jone/idev.no/htdocs/wp-blog-header.php' )../index.php:17
30.03391718324require_once( '/home/jone/idev.no/htdocs/wp-includes/template-loader.php' )../wp-blog-header.php:16
40.03451719380include( '/home/jone/idev.no/htdocs/wp-content/themes/thestation/single.php' )../template-loader.php:34
50.04961846748yoast_breadcrumb( )../single.php:3

Velkommen til IDEV Blogg

Published on 15 July 2008 by Jone in Uncategorized

0

Heisann og velkommen til denne bloggen som skal handle om webutvikling og alt hva det innebærer. Jeg benytter meg av en rekke rammeverk, og ønsker gjerne å fortelle litt om hvordan jeg bruker disse. Kanskje noen kan ta nytte av min kunnskap, og kanskje noen kan lære meg noe. Kan begynne med en liten introduksjon i forhold til hva jeg driver med.

Jeg har drevet med utvikling av websider siden rundt 2001. De første fem årene jeg holdt på var det stort sett PHP + MySQL det dreide seg om, så jeg har mye erfaring med PHP4’s kjipe objekt-modell. For noen år siden fortalte en kompis meg om Django - et webrammeverk skrevet i og for Python (kan sammenlignes med Ruby on Rails, bare at det har Python’s fantastiske syntaks). Etter jeg oppdaget Django ble alt annerledes. Jeg hadde ingen kjennskap til Python, så jeg ble nødt til å lære meg det. TV-seriesiden min TvTid ble resultatet av denne eksperimenteringen. Siden den tid har det bare gått i Python og Django. Jeg har tenkt å skrive noen innlegg om Django i denne bloggen, slik at interessen blant norske webutviklere kanskje kan øke litt. Selv synes jeg rammeverket gjør livet mitt som webutvikler så mye lettere.

Søkemotorer er et tema jeg finner utrolig spennende. Jeg har gjort mitt beste for å følge med i bransjen de siste 3-4 årene, og føler jeg har ganske bra kompetanse når det kommer til å lage webløsninger som blir godt indeksert og rangert. Har fått en del erfaring gjennom både egne prosjekter og løsninger som er utviklet for andre. Har enda ikke opplevd et negativt resultat i søkemotorene. Kommer til å skrive litt i denne bloggen om diverse aspekter ved å lage søkemotorvennlige sider.

Utenom Django og søkemotorer er jeg interessert i netthandel og løsninger for nettbutikker. Det har nylig blitt lansert en ny open source løsning ved navn Magento Commerce, som jeg følger spesielt godt med på. Det ser ut som denne nettbutikken kommer til å bli det “neste store”, så jeg jobber for å skaffe meg kompetanse innenfor tilpasning og videreutvikling av løsningen. Magento Commerce er temmelig fantastisk i sin fleksibilitet, noe som gjør at systemet til tider er unødvendig komplisert. Jeg har tenkt å gå litt i detalj angående Magento på denne bloggen.

Leave a Reply