Hvorfor du aldri bør snakke med politiet

Published on 03 August 2008 by admin in Diverse, Video

0

Her er et interessant foredrag av professor James Duane fra Regent University School of Law hvor han på en rettsteknisk måte forteller hvorfor man aldri bør snakke med politiet. Han mener at det eneste som kan komme ut av det vil kunne brukes mot deg og skade deg - selv om du ikke har gjort noe galt. Det skaper også rom for at politiet vil kunne forandre på utsagnet ditt, og la det bli ditt ord mot politiet i en eventuell sak. I USA er det grunnlovsfestet at man har man har rett til å nekte å vitne mot seg selv. Fra Wikipedia:

The Fifth Amendment protects witnesses from being forced to incriminate themselves. To “plead the Fifth” is a refusal to answer a question because the response could form self-incriminating evidence.

Enda en video om politimannen George Bruch fra Virginia Beach Police Department som sier at det Duane påstår er sant.

Via Schneier on Security.

Leave a Reply