LadiesRoom.no lansert og Magento v1.1.5

Published on 16 September 2008 by admin in Magento

0

Da var endelig mitt første Magento-prosjekt live. Det er snakk om LadiesRoom.no, en ny nettbutikk med dameklær som forhåpentligvis kommer til å bli stor etterhvert. Jeg har brukt cirka en måned på tilpasninger av Magento, slik at systemet skal fungere best etter våre behov.

Først av alt har jeg fjernet en masse overflødig funksjonalitet - som ønskelister, produktsammenligning, avstemning og mange andre slike ting. Deretter har jeg skrevet ramme-templatene (1column.phtml og 2column-left.phtml) helt på nytt - fra scratch - med ny CSS og alt, for renere og mer rett på sak markup. Søkemotoroptimalisering er selvfølgelig et viktig tema oppi dette. Som nevnt før misliker jeg Magento’s Layered Navigation funksjonalitet. Den er fin sånn generelt, men søkemotormessig gjør den stor skade. Derfor er det kun vanlige kategorier som kan navigeres i på LadiesRoom.no for øyeblikket.

Selve produktlistingene er ganske minimale og har nesten ingenting om hvert produkt. Bare bilde, produsent og en kort beskrivelse, samt pris. Det er vanlig å ha “Legg i handlekurv”, “Legg i ønskeliste” og “Legg i sammenligning”, alt på den siden som viser liste over produkter - dette føltes svært unødvendig og rotete for oss, og målet vårt er å ha en ren, oversiktlig side.

Tror jeg har nevnt det før men jeg synes Magento produktbilde-galleri-viser er virkelig dårlig. Magento har ikke skjønt at når man resizer et stort bilde i en browser, vil bildet miste svært mye av sin kvalitet. Selv om den originale versjonen er stor med fin kvalitet, vil det bli kornete automatisk når nettleseren bare viser bildet i en annen størrelse. Derfor lagde jeg et lite imagezoom-library som gjør at man kan se på flere bilder, og så zoome inn på de bildene man ønsker. Eksempel kan sees her: http://www.ladiesroom.no/thyra-tunika.html

Det har vært svært komfortabelt å lansere en nettbutikk med Magento. På tross av høy inngangsterskel på grunn av manglende dokumentasjon er det en fryd å jobbe med Magento. Systemet er så fleksibelt at nesten uansett hva du ønsker å gjøre så er det mulig. I tillegg har forumet massevis av tråder som hjelper på konkrete problemer man har. Det gjelder bare å kunne søke på de rette tingene slik at man får opp svarene til de som har hatt samme problem som deg.

Når det gjelder hastighet har vi også gjort litt der. Jeg har enda ikke sett noen andre Magento-butikker som laster raskere enn www.LadiesRoom.no, hverken i Norge eller i utlandet. Det er ikke noe superfantastisk server domenet kjører på, det er en VPS som er godt konfigurert, cache er selvfølgelig aktivert i Magento, APC er installert samt litt MySQL finjustering er gjort. Føler oss veldig fornøyd med resultatet, hver request tar rundt 4-600ms i min klient i følge Firebug, noe som er veldig bra i forhold til andre tall vi har sett med Magento (når det tar flere sekunder å bare laste en side…).

Når det gjelder kredittkortbetaling har vi fått satt opp BBS som betalingstjeneste. Takket være BBS-extensionen til Ecommerce-Extensions.com gikk det som en lek å installere og sette opp. Har nå testet at det fungerer i produksjon, noe det gjør veldig bra.

Magento versjon 1.1.5 er lansert!

Det har skjedd en del i Magento-verden siden jeg skrev her sist. For en måneds tid siden ble versjon 1.1.4 lansert, hvilket var en sikkerhetsoppdatering (var visstnok noen kritiske sikkerhetsfeil som ble tettet). Deretter ble versjon 1.1.5 lansert i går, mandag 15 september. Det er litt ny funksjonalitet, men det er fikset hundrevis av bugs (se komplett liste i release notes). De har også kommet med et nytt theme som de kaller Blank Theme som er et minimalt utseende som skal være lett å tilpasse for å lage custom magento templates.

Det var alt jeg hadde for denne gang, det er utrolig travelt nå med den nye butikken som skal markedsføres ut til brukerne. Håper noen har noe tilbakemeldinger på designet, tilpasningene vi har gjort, hastigheten på resultatet eller eventuelle andre ting!

Leave a Reply