Alternativ kasse for Magento nettbutikker

Published on 29 June 2009 by Jone in Diverse

0

NB: Min alternative Magento kasse selges nå på OneStepCheckout.com - Magento checkout

Jeg har i lang tid irritert meg over Magento’s oppskrytte “One page checkout”, som i realiteten er langt flere enn en side, da den ene siden deles opp i inntil 6 forskjellige steg. Kassen bryter mot alle prinsipper om å gjøre kjøpsprosessen så enkel og smertefri som mulig for brukeren, og nettbutikker taper kunder daglig på grunn av dette.

default-magento-checkout-sm

For nettbutikken LadiesRoom.no overvåker jeg trafikk og logger for å finne ut hvor brukere avslutter kjøpsprosessen, og hvor butikken kan forbedres for at færrest mulig folk skal hoppe av. Støtt og stadig ser jeg brukere hoppe av, på grunn av problemer som lett kan fjernes ved å fikse på kassen. Et typisk problem er at mange brukere vet ikke om de er registrert fra før, og dermed prøver alle sine epost / passord kombinasjoner uten hell. Da blir brukerene ganske frustrerte, og mange gir opp hele prosessen. I tillegg er det mange som ikke forstår konseptet handlekonto, og hvorfor de må ta noe avgjørelse om dette for å få lov til å handle.

På forespørsel fra LadiesRoom.no og andre kunder har jeg nå utviklet en komplett alternativ kasse for Magento nettbutikker.

alternative-checkout-sm

Som du kan se blir kassen plassert rett i handlekurven, for å ha så få steg som mulig. I tillegg fylles all informasjon inn på en og samme side, og det gjelder leveringsmåte og betalingsmåte også. Unødvendige felter som firmanavn, faksnummer og by er fjernet, da de har ingenting å gjøre i en nettbutikk som selger dameklær og sko.

Brukeren kan da fullføre sin bestilling ved å kun fylle inn et enkelt skjema! Langt mindre arbeid enn det som trengs for å gå gjennom 6-stegs-kassen til Magento. Den alternative kassen er allerede under testing på både LadiesRoom.no og Silverthemes.com, og vil dukke opp på flere nettbutikker i løpet av kort tid. Resultatene så langt er lovende, og svært mange brukere fullfører nå sin ordre i løpet av 30-40 sekunder, istedenfor ved å bruke 3-4 minutter som de gjorde i den originale kassen. Med andre ord mye mindre tid man kan ombestemme seg på :)

Kassen skal finpusses og forberedes for å legges ut for salg i løpet av sommeren. Hvis du vil være testkanin og få kassen til en redusert pris er det bare å ta kontakt med meg på jone@idev.no eller telefon 45298045.

Noen av fordelen med den alternative kassen:

  • Hele kassen er kun 1 steg
  • Land kan pre-defineres slik at brukeren alltid får se fraktkostnader
  • Velg fraktmetode automatisk for brukeren hvis det kun finnes en
  • Mulighet for å fjerne unødvendige felter som firmanavn, by, faksnummer og mer
  • Kassen kan plasseres i handlekurv, på egen side eller som “popup”

NB: Hvis du vil teste kassen i praksis er det fint om du kan gjøre det på http://magento.idev.no, og IKKE ved å utføre test-bestillinger på nettbutikkene som er nevnt over.

Leave a Reply