0

Hvert år arrangerer Posten “Load”, som er en konferanse og prisutdeling for nettbutikker i Norge. LadiesRoom.no har blitt nominert til prisen “Årets nykommer”, og nå har nettopp finalistene blitt offentliggjort.

Finalistene i årets nykommer

  • LadiesRoom.no
  • GinaTricot.no

Såvidt meg bekjent er LadiesRoom.no første norske nettbutikk på Magento som er finalist i en slik pris. For IDEV er dette naturligvis veldig spennende, og vi har selvfølgelig håp om å stikke av med seieren. Nå skal det sies at konkurransen er hard, da Gina Tricot er et betraktelig større selskap med en mye større satsning enn hva LadiesRoom er.

Når det gjelder den tekniske løsningen til Gina Tricot er den i 100% Flash. Min personlige mening om nettbutikken er at den har visse tilgjengelighetsproblemer som resultat av at hele nettbutikken er i Flash. Den avhenger av en lukket plattform, hakker ganske omfattende hvis man ikke har en superrask maskin, og har ikke spesielt god støtte for å f.eks endre tekststørrelse, eller typiske lignende tilgjengelighetsproblemer.  Markering av tekst og lignende er også vanskelig. Hvordan fungerer nettbutikken for noen som er svaksynt, og f.eks bruker en screenreader?

Uavhengig av resultatet er IDEV og LadiesRoom.no uansett veldig fornøyd med å være blant finalistene. Ifølge Posten’s hjemmesider er det over 400 nettbutikker som har blitt vurdert til disse prisene og da er det selvfølgelig positivt å ha kommet gjennom nåløyet.

Finalister i årets nettbutikk

  • Komplett
  • CDON
  • Hennes & Mauritz
  • Kondomeriet

Finalister i innovasjonsprisen

  • Hennes & Mauritz
  • Nelly
  • Motehus

Det blir uansett spennende å se hvem som vinner i de forskjellige kategoriene. Kåringen tar plass den 24. september på netthandelsdagen “LOAD 09″. Jeg (Jone Eide) kommer til å representere LadiesRoom.no på prisutdelingen.

Les mer på Postens hjemmesider

Leave a Reply